Een douche kopen, waar moet u op letten?

Een nieuwe douche kiezen lijkt misschien simpel, maar er zijn zoveel dingen om te overwegen! Geen zorgen, wij helpen u bij het vinden van de douche van uw dromen. Hieronder delen we alle belangrijke overwegingen die u moet maken bij het kiezen van uw ideale douche.

Douchetypes voor uw badkamer

Er zijn verschillende soorten douches beschikbaar, zoals inloopdouches, douchecabines, douchewanden en meer. Het is belangrijk om te weten welk type douche past bij uw badkamer en uw persoonlijke voorkeur. Inloopdouches zijn bijvoorbeeld populair vanwege hun moderne uitstraling. En vooral ook omdat ze praktisch zijn en handig voor mensen die niet zo goed te been zijn en oudere mensen. Er is geen drempel of rand om over heen te stappen.

Grootte van de douche

Wilt u de perfectie douche vinden? Let dan goed op de grootte! Het meten van uw badkamer is een belangrijke eerste stap. Zo voorkomt u dat u een te kleine douche kiest, waarin u zich niet comfortabel voelt, of juist een te grote douche die uw badkamer overweldigt. Wij beschikken over een tekenprogramma waarin we perfect kunnen afmeten hoe groot jouw douche mag zijn.

Materiaalkeuze voor uw douche

Het materiaal kan een enorme impact hebben op de duurzaamheid en het onderhoud van uw douche. Wilt u een moderne uitstraling? Kies dan voor glas. Bovendien is glas ook eenvoudig schoon te houden omdat er geen vuil inkruipt zoals in een douchegordijn bijvoorbeeld. Of gaat u voor een meer natuurlijke look met tegels? Of combineert u liever glas en tegels? Vergeet zeker niet te kijken naar de materialen van de douche-accessoires, zoals de kraan en douchekop. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren door ons sanitair assortiment.

Douchebak of tegelvloer?

Als u op zoek bent naar een nieuwe douche, moet u beslissen of u een douchebak wil of gebruik maakt van een tegelvloer. Er zijn voor- en nadelen aan beide opties. Het is belangrijk om te controleren of de douchecabine geschikt is voor de door u gekozen ondergrond. Loopt de tegelvloer af, dan is het niet nodig om een douchebak te plaatsen. Maar wanneer de vloer gelijk ligt, is het handiger om een bak onder de douche te plaatsen. Als u hier goed over nadenkt, zorgt u voor een functionele en esthetisch aantrekkelijke badkamer die past bij uw behoeften en stijl. Let wel op de SPC-tegels kan u echter net als ondergrond gebruiken in de douche, hier zijn enkel keramische tegels mogelijk.

Installatie van de douche

Een goede installatie van de douche maakt een wereld van verschil voor zowel de uitstraling van uw badkamer als de functionaliteit van uw douche. Of u nu kiest voor zelfinstallatie of het inhuren van een professional, het is belangrijk om de installatie-instructies goed te begrijpen en alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand te hebben. Als u kiest voor zelfinstallatie dan zijn dit enkele tips:

  • Goed afkitten van de naden
  • Uitsnijden van de gaten in de panelen voor de douchekop
  • Volg enkele handige tutorials op YouTube

Het kopen van de juiste douche is een goede manier om uw badkamer te transformeren in een oase van ontspanning en comfort. Met bovenstaande tips bent u klaar om het proces aan te gaan en de douche van uw dromen te vinden. Laat uw persoonlijke smaak en behoeften leidend zijn Laat u leiden door uw persoonlijke smaak en u vindt gegarandeerd de perfecte match. Vergeet niet dat een goede douche niet alleen uw dagelijkse routine verbetert, maar ook uw algehele welzijn en levensstijl bevordert. Klaar om een verfrissende start te maken? Maak hier een afspraak met onze experts.