Bent u al eens op hotel geweest en had u dan een grote suite waarbij er een mooi vrijstaand bad in de kamer stond? Dan hoeft u nu hiervoor niet meer op hotel te gaan. Tegenwoordig is het in om een badkamer te plaatsen in de slaapkamer. Wij geven u enkele leuke ideetjes. Lees zeker verder!
Eerst en vooral wat is een ensuite badkamer? In een ensuite badkamer is de badkamer en de slaapkamer verbonden met elkaar. Het kan een open badkamer zijn of badkamer met een kleine afscheiding tussen het slaapgedeelte en de badkamer. De meeste mensen laten zich hierbij inspireren door een luxe hotelkamer met bubbelbad, waarbij zij dus in hun slaapkamer een vrijstaand bad plaatsen met vrijstaande badkraan.
Een bad en een bed: de 2 meest rustgevende meubels, maar dan in één ruimte. Een echte droom! Zoals we hierboven al vermeldden, kan u een vrijstaand bad met vrijstaande kraan installeren om zo het luxe hotelgevoel na te bootsen. Of u kan gaan voor een hoekbad of recht bad tegen de muur. Andere opties zijn een hoekbad of recht bad tegen de muur. Waar plaatst u dan best het bad? Het bad staat dan meestal naast het bed of onder een dakraam als dit aanwezig is, zodat u zich kan ontspannen tijdens het badderen.
Wilt u het bad toch gescheiden houden van het slaapgedeelte, zonder de verbinding te verliezen met de rest van de ruimte, kan u kiezen voor een halve wand tussen het bad en het bed of het vrijstaand bad plaatsen op een verhoging met eventueel een trapje.
“The best of both worlds!” Het is ideaal om in uw slaapkamer een bed én een douche te hebben. Of een volledige badkamer, inclusief wastafel en opbergruimte. Wilt u de badkamer toch afsluiten van de slaapkamer? Dan kan u kiezen voor een schuifdeur of een wand.
Met een schuifdeur creëert u een aparte ruimte, maar verliest u geen meters door het openslaan van een deur. Wilt u ruimtelijk een open walk-in badkamer? Dan laat u de schuifdeur openstaan.
Als u kiest voor een wand dan scheidt u hiermee de badkamer met de rest van de ruimte. Een leuk ideetje is om de wastafel in de wand te verwerken Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte.
Alles heeft zijn voor- en nadelen dus ook een ensuite badkamer.
Enkele voordelen zijn:
Enkele nadelen zijn:
Heeft u nog vragen of advies nodig bij het indelen van uw ensuite badkamer? Aarzel dan niet om ons te contacteren of maak een afspraak.