kleine badkamer

Een kleine badkamer ideaal indelen, zo doet u dat!

Onlangs heeft u een huis gekocht, maar dit huis heeft een kleine badkamer en u heeft totaal geen idee hoe u dit moet inrichten. Of u heeft een kleine badkamer die u graag wilt renoveren. Of u wilt een douche en een bad, maar past dit wel? Wij geven u 10 handige tips die u helpen met de indeling van uw kleine badkamer.

kast in badkamerTip 1: Gebruik inbouwkasten en planken

Een inbouwkast biedt voldoende opslagruimte en neemt weinig plaats in beslag. Wilt u liever geen kast in de badkamer? Dan zijn wandplanken de oplossing. Dit creëert een groter effect in de badkamer terwijl een kast de ruimte vaak kleiner maakt. Let wel op dat u de planken niet overvol zet. Dat maakt uw badkamer snel rommelig. Berg uw spullen op in kleine manden of plaats een leuk plantje op de wandplank dat houdt de ruimte strak en clean.

Tip 2: Maak keuzes

Stap 1: denk goed na over wat u wilt in de badkamer. Een douche, een bad of allebei? Is één wasbak voldoende of wilt u liever twee stuks? Op basis hiervan kan u de badkamer (samen met ons) inrichten.

Een inloopdouche in de hoek met glazen wand neemt weinig plaats in beslag én laat de badkamer groter ogen. Bovendien kan u kiezen voor een badkuip mét glazen wand zo heeft u ineens een douche en bad in één klap. Een quick shower of een uitgebreid ontspannend bad: check!

Tegenwoordig vindt u compacte badkamermeubels die toch voldoende opbergruimte bieden en waarin één of twee waskommen verwerkt in kunnen worden.

Verkiest u toch een douche en een bad in uw badkamer. Kies dan voor een bad doucheruimte, dit is een 2 in 1 ruimte waar uw bad eigenlijk in de doucheruimte staat. Zo heeft u een vrijstaand bad met direct daarlangs een douchekraan. De bad doucheruimte wordt gescheiden van de wastafel met een glazen scheidingswand. Zo scheid u eigenlijk de natte en droge zone in uw badkamer.

Aan u de keuze wat er allemaal nodig is in uw badkamer.

lavabo en douchebad in doucheruimte

Tip 3: Kleur is belangrijk

lichte kleuren in badkamer

Een badkamer met lichte wanden in combinatie met lampen in witte kleurtinten creëert een ruimtelijk gevoel. Wilt u toch liever een donkere kleur? Probeer dan het meubilair strak te houden en voeg weinig contrast toe. Een nadeel van lichtere kleuren: u moet ze goed schoon houden.

Bovendien beïnvloed de keuze voor glanzende of matte kleuren de optiek van de ruimte: een badkamer bekleden met glanzende kleuren geeft de badkamer een groter optisch effect, terwijl doffe en matte kleuren de ruimte kleiner maken.

badkamermeubel met grote spiegelTip 4: Grote spiegels

Een spiegel is een visuele bedrieger, maak hiervan gebruikt. Hang uw spiegel strategisch aan de muur zodat natuurlijk daglicht reflecteert in de ruimte. Een randloze spiegel die aansluit op het meubel en de muur creëert een vervaging van de afbakening tussen reflectie en de ruimte waardoor de badkamer groter oogt.

Tip 5: Glazen wandeninloopdouche met glazen wand

Bij een douche koopt u meestal een afscheidingswand. Glas is hierbij een goede optie. Een volle wand als afscheiding deelt de badkamer op en dat wilt u niet in een kleine ruimte. Wilt u toch privacy? Voorzie dan een matte strook op het glas.

Tip 6: 3D-illustraties

U heeft talloze ideeën, maar u kan er geen beeld bij schetsen. Geen probleem! Kom naar onze toonzaal en laat uw ideeën visueel in beeld brengen door onze experten. Zij brengen met een handig technisch programma al uw dromen tot leven.

hangtoilet in badkamerTip 7: Een hangtoilet

Een hangtoilet, compact én ideaal voor in kleine badkamers. Het draagt niet enkel bij tot de uitstraling, maar ook de hygiëne. U kan de ruimte onder het toilet en het toilet zelf eenvoudig schoonmaken. Bovendien neemt het weinig ruimte in beslag, omdat het een klein en strak object is.

Tip 8: Zorg voor voldoende verlichtingkleine badkamer met licht inval

Verlichting zorgt voor sfeer in een badkamer. Met verlichting kan u de ruimte vergroten of verkleinen. De truc! Zorg voor voldoende licht. Niet enkel en alleen sfeerverlichting maar ook functionele verlichting, een spot boven uw spiegel, verlichting in de douche, verlichting boven het bad of verlichting boven de loopgebieden. Daarnaast is natuurlijk daglicht zeer belangrijk. Hoe meer daglicht binnenvalt, des te groter de ruimte toont.

Tip 9: De vloer

In de badkamer kiest u best voor een lichte vloer dat heeft een positief effect op de grote van uw badkamer. Houtlook SPC vloeren zijn de trend. In ons assortiment hebben wij heel wat SPC vloeren, namelijk de Herringbone, Vinyluxe én Vinyluxe Supreme. Liever een tegel? Kies dan voor onze Aqua Click Tiles (XL).

Tip 10: Doe inspiratie op

Heeft u nog totaal geen idee over de inrichting van uw badkamer? Dan is een belangrijke tip om inspiratie op te doen. Scrol even doorheen Pinterest of onze website daar vindt u gegarandeerd enkele ideeën. Of breng een bezoek aan onze toonzaal in Peer. Maak daarna een vision board met al uw ideeën en schuif aan tafel met één van onze experten.

Wilt u graag een visueel beeld voor uw badkamer? Of nood aan ondersteuning? Maak hier dan uw afspraak. Of kom langs in onze showroom.