Zo upgrade u uw slaapkamer

Zo nu en dan is uw slaapkamer aan vernieuwing toe. Maar niet iedereen heeft genoeg budget voor een totaalrenovatie van de kamer. Echter is dat niet nodig, u kan ook met een klein budget de kamer upgraden. Wij hebben voor u enkele handige tips om uw slaapkamer een metamorfose te geven, met of zonder groot budget.

Upgrade het bed

Nee, u moet geen nieuw bed kopen. Koop in de plaats daarvan een nieuw dekbedovertrek. Het bed staat meestal centraal in de kamer. Wanneer u een nieuw dekbedovertrek koopt geeft dat direct een nieuwe uitstaling aan de slaapkamer. Ook leuk is een fleecedekentje of een paar sierkussens. Speel met verschillende vormen van kussens, zoals een rechthoekig, rond, cilinder of vierkant kussen.

Herschik het meubilair

Verplaatste u als klein kind ook altijd de meubels in uw slaapkamer? Als de meubels op een andere plaats staan dan verandert de uitstraling van uw slaapkamer. Plaats het bed eens tegen een andere muur. U zal zien dat dit effect heeft op de kamer. Natuurlijk moet u op voorhand even alles opmeten en zien of het wel mogelijk is om meubels te verzetten. Het is niet handig wanneer u uw bed verplaatst en daarna niet meer in uw eigen bed kan.

Ruim op!

Het opruimen van de slaapkamer is een belangrijke tip. Ook hiermee verandert u de uitstraling van uw slaapkamer. Neem eens een dag de tijd om de hele kamer op te ruimen. Gooi de spullen weg die u niet meer draagt of waar u geen gebruik meer van maakt. U zal zien dat uw slaapkamer er veel netter én groter uitziet.

Maak hier een gewoonte van en ruim de slaapkamer op regelmatige basis op. Zo zal u niet overweldigd worden door veel werk wanneer u de kamer nog eens wilt poetsen of de meubels wilt verplaatsen.

Planten

Kleed de slaapkamer leuk aan met verschillende soorten planten. Een plant staat niet alleen mooi in de slaapkamer het geeft ook nog eens extra zuurstof. Zuurstof dat essentieel is in de ruimte waarin u slaapt.  Dit hangt af van plant tot plant, u kan dan best kiezen voor een plant die zuurstof geeft en in de slaapkamer mag. Sommige planten mag u namelijk niet in de slaapkamer zetten. Plaats dus een leuke grote plant in de hoek van de kamer of ergens op een tafeltje of kast. Geen plaats om een plant neer te zetten? Een hangplant is de oplossing! Als u echt wilt ontspannen in de slaapkamer dan kan u het beste kiezen voor een jasmijn- of aloë vera plant. Met een paar leuke plantjes zal de slaapkamer er veel knusser uitzien én brengt u de natuur naar binnen.

Een nieuwe vloer

Wilt u de renovatie van de slaapkamer groots aanpakken? Investeer dan in een nieuwe vloer. Een vloer doet veel voor uw interieur. Als u de slaapkamer een gezellige en warme sfeer wil geven, zijn onze houtlook vloeren de ideale keuze. Houdt u het liever strak, dan zijn onze Aqua Click Tiles een goede oplossing.

 

 

 

 

 

Vragen? Contacteer ons dan of kom naar de winkel!