Tips voor het inrichten van uw woonkamer

Net een nieuw huis of appartement gekocht en klaar om de woonkamer in te richten? Lees dan zeker verder, want wij hebben voor u enkele handige tips waar u rekening mee kan houden bij de inrichting.

Kies uw woonstijl

Eerst en vooral zoekt u uit wat uw smaak en woonstijl is. Weet u dit al, perfect! Heeft u nog geen idee, geen probleem. Maak een moodboard met inspiratie en ideeën die u tegenkomt in boekjes, bij vrienden en familie of op Instagram en Pinterest. Of kom langs in onze showroom en laat onze experten u helpen met het zoeken naar uw ideale woonstijl. Want als u uw woonstijl weet dan is het inrichten een stuk makkelijker.

Licht boven donker

Als u een kleine woonkamer heeft, maar u wilt die groter doen ogen dan kan u best voor lichte kleuren kiezen. Lichter kleuren vergroten een kamer, terwijl donkere kleuren de ruimte juist verkleinen. Kies dus voor een lichte vloer en lichte wanden om het effect te vergroten.

Wanneer u een grote woonkamer heeft, zijn de opties eindeloos. Als een grote woonkamer koel aanvoelt doordat het zo ruim is, kunnen donkere kleuren er natuurlijk ook voor zorgen dat de kamer gezelliger wordt.

Vloer voor in de woonkamer

De juiste vloer kiezen is de basis van je interieur. Zowel voor de look en feel als voor de levensduur van je woonkamer. U loopt elke dag over de vloer heen. Dan wilt u ook dat de vloer een lange tijd mee gaat. In ons assortiment hebben wij woonkamer laminaat, SPC/ PVC en houten vloeren.  Die geschikt zijn voor intensief gebruik.

Woonkamer laminaat

Verkrijgbaar in talloze decors en uitvoeringen. Assortiment Dsire, Homebrand en Villeroy & Boch. De houtdecors zijn uitgevoerd met voelbare houtstructuur, een matte glans of bij de luxe laminaatvloeren met een gesynchroniseerde ‘embossed’ houtnerf. Dat wil zeggen dat u de naden zelfs kan voelen. Alle laminaatvloeren hebben een oppervlak dat slijt- en krasvast is.

SPC/ PVC vloer woonkamer

Krasbestendig én watervast. Perfect voor als u graag feestjes houdt in de woonkamer! In ons assortiment vindt u Aqua Click Tiles (XL), Vinyluxe Plank, Vinyluxe Supreme en Vinyluxe Herringbone. Deze watervaste vloeren hebben een basis van SPC vinyl en zijn uitgerust met een klikverbinding. Bovendien zijn de vloeren perfect te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De panelen zijn 100% waterproof, geluiddempend, hygiënisch én eenvoudig in onderhoud: alleen maar voordelen!

Houten vloer woonkamer

Een goede optie voor als u op zoek bent naar een rustieke en gezellige uitstraling in uw woonkamer. De eikenhouten vloer is een natuurproduct, vol karakter en robuust. Deze vloer brengt sfeer in huis. De Character floor is opgebouwd uit meerdere lagen: een basis van 2 lagen met daarop 4 mm eiken.

De functies van de woonkamer

Neem eens een blad papier en pen bij de hand. Schrijf op waarvoor de woonkamer geschikt moet zijn. Wat wilt u er allemaal kunnen doen: werken, lezen, tafelen met vrienden, tv-kijken, een feestje organiseren? Heeft u kinderen? Dan hebben zij waarschijnlijk een plek nodig waar ze kunnen spelen. Verzamel al deze informatie en houd hier rekening mee tijdens de inrichting van uw woning. Zo voldoet de kamer in elke situatie ongetwijfeld aan al uw wensen en noden.

Gebruik de muren

Heeft u een lege muur en weet u niet wat u hiermee moet doen? Hang foto’s, kunst of een wandplank op. Zo is een houten, zwarte of witte wandplank mooi in een woonkamer. Hierop kan u plantjes, vazen, boeken, kaarsen en fotolijsten plaatsen. Zo kleedt u de lege muur aan en oogt het zeer sfeerrijk.

Kunst aan de muur is altijd een leuk decoratiestuk, maar kunst die u zelf maakt is zelfs nog unieker. Hier hoeft u zelfs niet enorm creatief voor te zijn. Ontdek hoe u met onderstaande techniek uw muur eenvoudig omtovert tot een strak kunstwerk.

  • Stap 1: koop een canvas, gips/ pleister (plaster) en de nodige tools zoals een sculptuur mes.
  • Stap 2: breng de plaster aan op het canvas, maak golvende bewegingen.
  • Stap 3: als laatst gebruikt u de sculptuur mes en brengt u abstracte vormen aan.

Of bent u meer fan van foto’s? Creëer dan een fotocollage op de muur. Koop fotolijsten in verschillende afmetingen, print uw foto’s af en plaats ze in de lijsten. Probeer eerst even een idee te schetsen met een stukje tape op de muur zodat u goed weet waar u alle fotolijsten precies wilt hangen. Bevestig de fotolijsten daarna aan de muur.

Lukt het niet altijd om fotolijsten, kaders of spiegels rechtop te hangen? Dan hebben wij voor u een gouden tip. Verzamel schilderstape, een potlood en een waterpas en volg onderstaande stappen.

  • Stap 1: plaats een lang stuk tape over de gaten waar u het voorwerp mee ophangt.
  • Stap 2: teken op de tape waar de gaten zitten een bolletje met potlood.
  • Stap 3: plak de tape op de muur waar de fotolijst komt te hangen en zorg dat de tape waterpas is.
  • Stap 4: boor gaten op de plek van de bolletjes.

Deze methode bespaart u veel tijd.

Meer vragen over ons assortiment aan vloeren? Aarzel dan niet om ons te contacteren of maak een afspraak.