Ontdek onze 5 favoriete interieurtrends van 2023

De wereld van interieurdesign verandert voortdurend en het is soms lastig om bij te blijven. Om u daarbij te helpen hebben wij onze 5 favoriete interieurtrends van 2023 op een rijtje gezet.

Trend 1: Duurzaamheid

In 2023 is duurzaamheid één van de belangrijkste interieurtrends. Men besteed meer aandacht aan ecologische materialen en het verminderen van afval. Bovendien gaan we meer op zoek naar duurzame meubels en accessoires, zoals gerecyclede materialen en vintage stukken. Door te kiezen voor een duurzame inrichting draagt u niet alleen bij aan een betere wereld, maar creëert u ook een mooi en uniek interieur.

Men kijkt niet alleen naar het gebruik van duurzame materialen, maar ook naar de levensduur van meubels en accessoires. Door te kiezen voor tijdloze ontwerpen en hoogwaardige kwaliteit gaan meubels en accessoires langer mee en hoeft men ze minder vaak te vervangen.

Trend 2: Biophilic design

De interieurtrend biophilic design blijft in 2023 doorzetten, waarbij mensen meer groen en natuurlijke elementen in hun interieur verwerken. Ze integreren planten, bloemen, natuurlijke materialen en prints in hun inrichting. Biophilic design zorgt voor een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur, wat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn. Het vermindert stress en verbetert de concentratie.

Trend 3: Rustige kleuren

Mensen kiezen in 2023 vaak voor rustige en neutrale kleuren zoals wit, beige en grijstinten om een gevoel van rust en ontspanning in huis te creëren. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen om de natuurlijke sfeer te benadrukken. Door deze combinatie van kleuren en materialen creëert u een gevoel van balans en harmonie in uw interieur. Deze trend past ook goed bij minimalistische interieurs waarin de focus ligt op eenvoud en functionaliteit.

Trend 4: Multifunctionele ruimtes

De opkomst van thuiswerken in 2020 heeft de noodzaak voor multifunctionele ruimtes vergroot, en deze trend zal naar verwachting nog meer toenemen in 2023. Men kan bijvoorbeeld een woonkamer gebruiken als werkruimte en een slaapkamer als thuisbioscoop. Door meubels en accessoires op een slimme manier te gebruiken, tovert u elke kamer in huis om tot een multifunctionele ruimte. Een voorbeeld hiervan is een slaapbank, die u overdag gebruikt als bank en ’s nachts als bed. Andere voorbeelden zijn opklapbare tafels en wandplanken die u gebruikt als bureau of als opslagruimte.

Trend 5: Art deco

Art deco is een populaire interieurtrend die in 2023 veel voorkomt en teruggrijpt naar de stijl uit de jaren ’20 en ’30. Het kenmerkt zich door het gebruik van geometrische patronen, luxueuze materialen en warme kleuren. Door het toepassen van deze stijl creëert u een gevoel van glamour en elegantie in huis. Als u graag een statement wilt maken in uw interieur, is art deco de juiste keuze. Maar als u liever subtieler wilt zijn, kunt u bijvoorbeeld enkele opvallende accessoires toevoegen.

 

Kortom, duurzaamheid, rustige kleuren, biophilic design, multifunctionele ruimtes en art deco zijn onze 5 favoriete interieurtrends van 2023. Door deze trends te integreren in uw interieur, creëert u niet alleen een trendy omgeving, maar ook een gezonde en duurzame leefomgeving.