Uw woning duurzaam verwarmen doet u zo

Winter, de periode dat u in de zetel zit met een mok warme chocomelk in de hand, een fleece dekentje over uw benen en de verwarming zo hoog mogelijk. Slechter kunnen de wintermaanden niet zijn, toch? Maar wat nu, nu de energieprijzen zijn gestegen? In deze blog geven wij u met plezier enkele handige tips om uw woning duurzaam te verwarmen. Zodat u deze winter van een warme chocomelk in een warm huis kan genieten.

Woning verwarmen met stralingswarmte

Een duurzaam alternatief om uw woning te verwarmen is door het gebruik van stralingswarmte, ofwel infrarood. Hierbij verwarmt u direct de meubels zoals, de zetel, tafel, stoelen, etc. Waardoor die daarna de warmte geleidelijk terug afgeven.

Met infraroodstralen wordt eerst de meubels en personen in de ruimte verwarmt, daarna pas de lucht. U krijgt sneller een warm gevoel met infraroodverwarming. U moet infraroodstralen bekijken als zonnestralen die binnenhuis schijnen, maar dan zonder schadelijke stoffen.

De woning verwarmen met stralingswarmte is een duurzaam alternatief, omdat het de woning verwarmt zonder schadelijke stoffen de wereld in te sturen en dus zonder onze natuur te beschadigen.

Domotica systeem

Een domotica installatie bespaart op energieverbruik en is makkelijk te bedienen met uw smartphone. Met domotica kan u aangeven hoeveel energie er maximum verbruikt mag worden en wanneer de verwarming mag draaien. U controleert het energieverbruik van elektriciteit, gas en water. U bespaart heel wat energie én uitgaven. Het systeem is niet alleen goed voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu! Klik hier als u meer informatie wilt over domotica.

De kachel of openhaard

Een kachel en openhaard is zeer gezellig in de winter, enkel is deze warmtebron niet de duurzaamste optie. Een openhaard of kachel is niet duurzaam als we over de natuur spreken.

Een duurzame optie is speksteen of tegelkachel. Met de natuursteen kan de kachel op korte tijd veel warmte absorberen. Warmte van het vuur wordt opgeslagen in de steen en vervolgens afgegeven gedurende de rest van de dag.

Een pelletkachel

Een duurzaam alternatief voor de openhaard of de kachel is een pelletkachel. Het maakt gebruik van hernieuwbare, CO2-neutrale brandstof op basis van afval van houtzagerijen, namelijk de pellets.

Deze warmtebron is gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Zo kan u uw woning op elk moment van de dag met de afstandsbediening of smartphone op temperatuur houden.

Een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving en gebruikt dit om uw woning te verwarmen en van warm water te voorzien. Het maakt gebruik van collectoren net zoals een zonneboiler. De collectoren absorberen energie uit de buitenlucht, bodem of grondwater en geven daarna de energie vrij in de vorm van warmte in het verwarmingssysteem verbonden met de warmtepomp. De warmtepomp is een goede optie voor een nieuwbouwwoning. Of als u een bestaand huis wilt verbouwen.

Aqua-Step in combinatie met ondervloer

Een groot voordeel van een Aqua-Step vloer in combinatie met een ondervloer is de extra isolatie. De extra isolatie houdt de koude buiten en warmte binnen. Hierdoor voelen de panelen lekker warm aan uw voeten.

 

Vragen? Neem contact op of kom eens langs in onze winkel!