keukenaccessoires

Waarom is domotica een slimme keuze voor uw woning?

Domotica, het klinkt als een super fancy, high class installatie waarbij u moet klappen om het licht aan te doen en praten tegen een stem die doorheen uw huis zweeft. Domotica is veel meer dan dat: het is een technologische toepassing om aspecten in uw woning te automatiseren. Het is een slimme tool die uw energieverbruik zo laag mogelijk houdt en die alles vanuit één centraal punt in uw huis regelt. Zo krijgt u meer controle over wat er in uw woning gebeurt. Van verlichting tot verwarming, ventilatie, schermen, audio en alarm. Domotica biedt dus naast comfort ook veiligheid en energiebesparing.

Domotica biedt u meer comfortkeukenaccessoires

Wanneer u een domotica installatie in huis hebt, kan u zelfs vanop afstand uw comfort opkrikken. Zo kan u een half uurtje voor aankomst thuis de verwarming al inschakelen zodat u thuis komt in een aangenaam warme woning. Of kan u bepaalde ruimtes opwarmen of verluchten dankzij uw ventilatiesysteem of door het openzetten van een raam.

Bovendien kan u vanuit uw luie zetel het systeem bedienen waardoor u niet moet opstaan om bijvoorbeeld de audio installatie in te schakelen, het raam open te zetten of de rolluiken te bedienen. Leg die voetjes dus maar omhoog na een lange werkdag!

Domotica creëert meer veiligheid

Koppel uw alarmsysteem aan uw domotica installatie. Zo bent u dag en nacht beschermd en voelt u u ongetwijfeld 100% veilig in uw eigen woning. Zo kan u vanop afstand uw alarm in en uit schakelen, houdt u uw woning constant in de gaten en kan u alles zelfs tot in het kleinste detail volgen via camera’s.

Gaat u op vakantie? Ook dan is domotica een slimme keuze. Wanneer het begint de schemeren springt er automatisch een licht aan zodat uw huis er niet verlaten uitziet. U kan er zelfs voor zorgen dat de rolluiken omhoog gaan wanneer er verdachte activiteiten rond uw huis worden opgemerkt. Dieven zullen geen schijn van kans meer hebben en zijn er alweer vliegensvlug vandoor.

Domotica bespaart op energieverbruik

Wanneer u ’s morgens in alle haast het huis verlaat, kan het wel eens zijn dat u vergeet het licht te dimmen. Het slimme domoticasysteem speelt hier handig op in en schakelt alle lampen automatisch uit wanneer er zich niemand meer in het huis bevindt. Bovendien kan u aangeven hoeveel energie er maximum verbruikt mag worden en tussen welke uren de verwarming op een laag pitje mag. Op deze manier controleert u het energieverbruik van elektriciteit, gas en water en bespaart u heel wat energie en uitgaven. Dat is niet alleen goed voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu!

domotica is een slimme keuzeDomotica is eenvoudig te bedienen

Gaat u voor het domoticasysteem van Qbus dan gaat u voor gebruiksvriendelijkheid, een intuïtieve bediening en een eenvoudige installatie. Zo bieden wij verschillende pakketten aan om volledig op maat van de klant te werken: basis, comfort en luxe. Gaat u toch liever voor een à la carte domotica systeem? Schuif dan aan tafel met onze domotica-specialist en werk samen aan een gepersonaliseerd model.

Bovendien is het systeem eenvoudig te bedienen. Vanuit een centraal punt zoals een tablet kan u alle instellingen beheren. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om uw smartphone te koppelen aan uw domoticasysteem zodat u via een app alles gemakkelijk van thuis uit, maar ook van op uw werk of vanuit de winkel kan bedienen. Daarnaast kan u gemakkelijk het verbruik in de gaten houden, camerabeelden bekijken en meldingen ontvangen van bijvoorbeeld de wasmachine die klaar is.

Domotica maakt dus in één klap van uw woning een slimme woning.

Heeft u nog vragen of wil u graag een gepersonaliseerd model? Neem contact op of kom dan langs in onze toonzaal!