5 tips voor een industrieel interieur

Bent u al eens een huis binnen gestapt met een industrieel interieur dan dacht u toen ‘wauw, dat interieur wil ik ook? Lees dan zeker verder! Wij geven u graag 5 tips die u kunnen helpen om uw huidig interieur om te toveren naar een industrieel interieur.

Tip 1 een bakstenen muur

Wat is een typerend element aan een industrieel pand? Een bakstenen muur. Heeft u al een bakstenen muur in huis dan kan u deze muur vernissen om zo stof te verhinderen. Nog geen bakstenen muur, niet erg er zijn verschillende alternatieven. Een duur alternatief is om zelf een bakstenen muur in huis te plaatsen. Een goedkoper alternatief is om voor een behang te kiezen met een baksteen motief. Deze zijn er tegenwoordig in verschillende kleuren en designs.

Wanneer u een bakstenen muur heeft in huis kan u er ook voor kiezen om de muur te schilderen in bijvoorbeeld een witte kleur. Zo creëert u een industrieel interieur met een moderne look en feel.

Tip 2 industriële verlichting in huis

Grote stalen of metalen lampen vormen uw interieur wanneer u gaat voor een industriële look. Als wij aan verlichting en industrieel denken dan is de bekendste variant de oude fabriekslamp. Grote vloerlampen of hanglampen het kan allemaal. Maar wil u het liefst wat subtieler? Kies dan voor kleinere tafellampen om zo een industrieel interieur te creëren. Industriële lampen geven een robuuste uitstraling dit komt doordat de lampen gemaakt zijn van staal of metaal.

Tip 3 industrieel interieur: een industriële vloer

Wat maakt een industrieel interieur industrieel … een stoere vloer natuurlijk. Zo zijn er verschillende opties om een vloer industrieel te maken. U kan kiezen voor een donkere tint van vloer zoals grijs of zwart. Wil u het toch nog robuuster, ga dan op zoek naar een betonnen- of gietvloer. Hiermee maakt u een statement in huis.

Let hiermee wel op dat u als aankleding meubelen gebruikt in leer of stof om zo uw interieur niet kil over te laten komen. Wil u toch liever een ‘warm’ gevoel, kies dan voor een houten vloer. Hoe meer dat u vloer er vintage uitziet hoe beter dit past in een industrieel interieur.

Zo hebben wij bij HDM wonen ook enkele houten vloeren in ons assortiment. Vloeren in hout- of betonlook wij hebben het allemaal. Meer advies nodig over deze vloeren? Contacteer ons! Of kom eens langs bij onze showroom.

Tip 4 zichtbare leidingen en kabels

‘Don’t hide it’ … laat uw kabels hangen en bedek de leidingen niet. Eén van de belangrijkste kenmerken in een industrieel interieur is dat de kabels en leidingen zichtbaar blijven. Laat ze gerust blootliggen en maak hiermee een eyecatcher in huis. De meeste mensen willen hun kabels, buizen en leidingen zo veel mogelijk wegwerken zodat gasten dit niet zien. Maar in een industrieel interieur is het de bedoeling dat deze zichtbaar blijven. Zo bespaart u ook nog eens geld omdat u de kabels, leidingen en balken niet moet wegstoppen.

Tip 5 industrieel meubilair

Natuurlijk maakt uw meubilair uw interieur. De meeste mensen willen zo veel mogelijk ditjes-en-datjes. Maar bij een industrieel interieur is minimalisme de boodschap. Stoer en sober passen perfect bij elkaar. Natuurlijk hoeft het ook niet duur te zijn. Met enkele leuke items kan u een industriële look toevoegen in een kamer. Maak gebruik van meubelen met materialen zoals metaal en hout. Zo kan u kiezen voor een tafel met als poten een gekruist metaal design en met een houten tafelblad. Meubelen met mat en/of zwarte frames, zorgen voor een stoere en robuuste look in uw interieur. Meubilair met een vintage look, bestaande uit industriële materialen, zoals koper, staal, leer en linnen, stralen een industriële look uit. Zo werken wij bij HDM wonen samen met de merken Zuiver en Dutchbone. Die topmerken zijn ideaal voor uw woondecoratie.

Heeft u nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren of maak een afspraak. Want wij pakken de realisatie van uw droominterieur graag grondig aan.