De keukentrends van 2022

Bent u aan het renoveren of heeft u juist een nieuwe woning gekocht en wilt u graag nog wat meer inspiratie opdoen voor uw keuken? Wel, wij geven u de keukentrends van 2022. Zo kan u nog wat verder inspiratie opdoen over uw droomkeuken.

Trend 1 een minimalistische keuken

In een moderne keuken kan u een minimalistische stijl niet meer wegdenken. Onzichtbare handgrepen, zo min mogelijk apparatuur en snoeren, een leeg aanrecht, … hoe minimalistisch hoe beter! In 2022 gaat iedereen voor een strakke, mooie en luxueuze keuken met handige tools. Zo is de laatste jaren is een Quooker erg populair. Het is natuurlijk een handige tool: u heeft geen lelijke waterkoker meer op uw aanrecht staan. Wat ook minimalistisch is, is een combi oven verwerkt in de kast of een ingebouwd afzuigsysteem in de kookplaat. Met dit systeem heeft u geen last van een afzuigkap boven de kookplaat. Tot slot maakt u bij deze trend gebruik van kasten waardoor u alles netjes opbergt en zo een rustige sfeer creëert in de keuken. Met luxe, sfeer en minimalisme gaat u verder naar trend 2 ‘een keuken met handige snufjes’.

Trend 2 een keuken met handige snufjes

Tegenwoordig zijn keukenaccessoires populairder. Zo werken wij, HDM wonen, samen met producenten van keukenapparatuur. Denk maar aan een keukenmeubel gecombineerd met een ingebouwde oven, een slimme koelkast of domotica van Qbus voor de automatisering van uw keuken. Zo voorzien wij u ook graag met de nieuwste snufjes in de keuken. U kan kiezen voor een Quooker, dit is een kraan die zowel koud als kokend en bruiswater biedt. Dankzij onze samenwerking met Quooker installeren onze mensen een keukenkraan die alles kan. Verlangt u naar meer advies over domotica? Bij HDM wonen hebben wij verschillende experten die u graag meer uitleg te geven.

Trend 3 een halfopen keuken

Ooit was het de trend om uw keuken volledig af te sluiten van de leefruimte. Daarna was het in om van de woonkamer en keuken één gezamenlijke leefruimte te maken. Nu in 2022 is een halfopen keuken de trend. Hoe creëert u een halfopen keuken? Door de keuken en de leefruimte te scheiden met een glazen deur of twee glazen wanden aan beide kanten van de doorgang. Hierdoor creëert u rust in de keuken, maar geniet u toch nog van de gezelligheid van de woonkamer. Dit is een handige trend voor een persoon dat graag feestjes organiseert. Kent u het gevoel dat u even weg moet van de drukte? Dan is een halfopen keuken een goede optie. U houdt het feestje in de woonkamer en maakt alles in rust en stilte klaar in de keuken.

 

Trend 4 keukenverlichting

Uw keuken is de plek waar u gerechten klaarmaakt, daarom is het hebben van goed licht in de keuken belangrijk. In de keuken heeft u licht nodig om te kunnen koken, maar u kan ook een sfeervol interieur creëren met de juiste verlichting. Zo zijn bijvoorbeeld led strips in de keuken populair. Led verlichting kan u plaatsen in of onder de keukenkasten. U kan ook de handgrepen verlichten of ervoor kiezen om sfeervolle spotjes te plaatsen in het plafond of de kasten. Zorg er wel voor dat u een evenwicht behoudt tussen de accentverlichting en de algemene verlichting van het huis.

Trend 5 een zwarte of kleurrijke keuken

Een zwarte keuken is nog steeds een trend in 2022. Maar ook een kleurrijke keuken is hot. Egale kleuren zoals, groen, grijs, turquoise en roze zijn een optie voor in uw keuken, wanneer u niet graag een geheel witte of zwarte keuken wilt. U kan natuurlijk ook mixen en een wit kookeiland kiezen, met een roze of groene kastenwand. Dat beetje kleur trekt meteen de aandacht van bezoekers. Wanneer u voor de kleur groen gaat in de keuken, brengt u visuele rust en creëert u eigenlijk een ontspannen ruimte in huis. Als u een zwarte keuken mooier vindt, zijn daar ook variaties in. Zo kan u kiezen voor een geheel zwarte keuken of maakt u gebruik van zwarte accessoires of apparaten. Trouwens in een all black keuken kan u zeer leuke felgekleurde details toevoegen zoals planten.

Trend 6 een keuken recht uit de natuur

Wat u tegenwoordig ook veel tegenkomt in het design van een keuken is het gebruik van houten fronten. Een houtlook kast of een keukeneiland in houtlook, het kan allemaal. De laatste tijd letten wij meer en meer op het milieu en duurzaam leven. En dit trekken wij ook verder in ons interieur. Men kiest steeds meer voor hout accenten, daarom is een houtlook keuken de trend in 2022. Deze trend geeft u niet alleen een natuurlijk gevoel, maar deze trend creëert ook een landelijke uitstraling en brengt sfeer in de keuken.

Heeft u bepaalde vragen of wilt u graag advies? Contacteer dan onze experten! Of kom inspiratie opdoen in onze showroom gelegen in Peer!