Ontdek enkele handige lifehacks voor in de keuken

Bent u een keukenprins(es) of kookt u gewoon graag? Zijn een paar handige keuken lifehacks welkom. Lees dan zeker verder! Wij hebben voor u enkele lifehacks die u helpen in de keuken.

Nr. 1 Kokend water

Een oude maar werkende truc. Als u pasta of rijst kookt dan is de kans heel groot dat uw pan overkookt. Als u een houten lepel of spatel over de pan legt dan kan u dit simpel voorkomen. Te veel water in de pan gedaan, dan zal de pan nog steeds overlopen. Probeer dus wel de juiste hoeveelheid in het pannetje te doen als u wilt dat deze lifehack werkt.

Nr. 2 De kraan die alles kan

Bruisend, gekoeld en kokend water uit één kraan! Dan stellen wij u voor aan Unito. Dat is onze hofleverancier voor kokend-, bruisend- en waterkranen. Deze kraan is een echte must en lifehack in de keuken. In samenwerking met Unito installeren wij een keukenkraan die zowel koud als kokend en bruiswater biedt.

Nr. 3 Eten opwarmen

Met de magnetron kan u snel eten opwarmen, al mag het soms nog wat sneller. Zeker op de momenten dat u bijna omkomt van de honger. Als u snel eten wil opwarmen in de magnetron dan kan u best een kuiltje maken in het midden van het bord. Zo warmt uw eten tot wel 2x zo snel op!

Nr. 4 Zijn de eieren nog goed

Misschien kent u deze lifehack al? Wilt u weten of de eieren nog goed zijn? Hier is een simpel trucje voor, leg het ei in een glas water. Als het ei zinkt dan is het ei goed. Zinkt het ei niet dan kan u het ei beter niet meer eten.

Nr. 5 Spek bakken in de oven

Vanaf nu is het verleden tijd met het knoeien tijdens het bakken van spek. Bak uw spek voortaan in de oven. Het spek is dan krokanter en niet vettig.

Nr. 6 Geen tranen meer tijdens het snijden van ui

Om last van uw ogen te voorkomen kan u best de ui even op voorhand bewaren in de diepvries. Doe dit enkel wanneer u niet van plan bent de ui rauw op te eten. Zo zijn er ook andere opties zoals het dragen van een duikbril, zo voorkomt u spetters in de ogen. Toch iets anders proberen? Doe dan een stukje brood in uw mond, laat een stukje van het brood uit uw mond hangen zodat het brood de sappen van de ui opneemt.

Nr. 7 Een aardbei ontkronen

Wanneer u aardbeien ontkroont door het gebruik van een mes kan dat nogal slordig zijn. Met een rietje heeft u daar geen last van. Duw het rietje via de onderkant van de aardbei om het kroontje te verwijderen aan de bovenkant.

Nr. 8 Melk opschuimen zonder melkopschuimer

Drinkt u graag koffie op de manier zoals een echte Italiaan koffie drinkt? Een cappuccino met een heerlijke schuimlaag? Maar u heeft geen melkopschuimer, geen probleem hiervoor is een oplossing. Wat heeft u nodig: een klein potje met deksel. Vul het potje tot de helft met melk. En schudden maar! Is de melk verdubbeld? Doe het dan nog even voor 30 seconden in de magnetron en u heeft heerlijke romige melk voor in uw koffie.

Nr. 9 Hergebruik u lege ketchup fles

Een ketchup fles heeft ook een ander doel. Het is namelijk een perfect middel om mooie ronde pannenkoeken mee te maken.

Nr. 10 Snel en eenvoudig de blender schoonmaken

Vind jij het ook irritant om stukjes fruit of groenten uit de blender te vissen? Vul uw blender met warm water en een scheutje afwasmiddel. Zet dan de blender aan en ziezo: een schone blender. Let op! Spoel de blender daarna goed uit met water zodat er geen zeepresten achterblijven.

Nr. 11 Koude drank

U heeft het allemaal al wel eens meegemaakt. U organiseert een feestje maar u heeft het bier of de wijn te laat koud gezet. Wat nu? Warm bier en wijn? Nee, er is een manier voor razendsnel ijskoude biertjes en wijn. Wikkel een nat keukenpapier om het bierflesje, -blikje of wijnfles heen en leg dit in de vriezer. Zo heeft u 2x zo snel een koud biertje of wijntje!

Drinkt u graag wijn? Dan is een wijnkast een lifehack voor u. Plaats uw beste wijnflessen in de wijnkoelkast en uw wijn is altijd op temperatuur.

Nr. 12 Magnetron schoonmaken

Het geliefde keukenapparaat! Minder gelieft het schoonmaken van de magnetron. Hier is een handige lifehack voor: plaats een schaaltje met 150 ml water en 4 eetlepels azijn in het midden van uw magnetron. Laat die vervolgens op de hoogste stand 5 minuten draaien. Wacht daarna nog 2 minuten met het openen van uw magnetron en haal voorzichtig het schaaltje er weer uit. Ga daarna nog even met een keukenpapiertje of doekje doorheen de magnetron. Uw magnetron blinkt als nooit tevoren.

Nr. 13 Kraan met uittrekbare uitloop

Bent u het ook altijd beu dat er nog restjes vuil blijven hangen aan de zijkanten van de wasbak? Dan is een kraan met uittrekbare uitloop een echte lifehack in de keuken. Hiermee kan u elk randje en kantje schoonmaken in de wasbak. Kom langs in onze toonzaal en ontdek ze zelf van dichtbij!

Nr. 14 Vaatwasser op hoogte

Een laatste lifehack is het op hoogte plaatsen van uw vaatwasser. Zo hoeft u niet meer te bukken om de vaatwasser uit of in te laden. Met dezelfde reden kan u uw oven ook best op hoogte plaatsen. Maak daarom een afspraak bij één van onze experten en ontwikkel samen een keuken volledig op maat van jouw lengte.