Hoe creëer ik de keuken van mijn dromen?

‘Een keuken met een groot keukeneiland, genoeg opbergruimte, een wijnkoelkast én een grote koelkast waar u al uw eten kan opslaan.’ Droomt u ook over deze perfecte keuken? Maak deze dromen dan werkelijkheid met onze handige tips.

Tip 1 doe inspiratie op

Een eerste tip bij het creëren van uw droomkeuken is: doe inspiratie op. Wat vindt u mooi, welke kleuren passen bij de vloer en de rest van het interieur, hoe mag het keukenblad eruitzien en welke spoelbak en kranen vindt u mooi? Pinterest is hierbij een goede hulp. Of kom langs in onze showroom.

Tip 2 indeling

Welke apparaten wilt u in de keuken? Wilt u een keukeneiland of liever een L- of U-keuken? Hoeveel kasten of laden heeft u nodig? Wanneer u over deze informatie beschikt kan u beginnen met de indeling. Zoals waar komt de koelkast én waar het afwasmachine. Plaats alles zodat er een patroon is in toegankelijkheid. Pas in de keuken de driehoek methode toe. Lees hier meer over in onze blog ‘5 tips voor een praktisch én stijlvolle keuken

Tip 3 de hoogte van de keuken

Nu alles ongeveer op papier staat, vergeet dan zeker niet na te denken over de hoogte van uw keuken. Het keukenblad dient op een hoogte te staan die voor heel het gezin makkelijk te gebruiken is. Er is niks zo vervelend als voorovergebogen koken of op uw tenen moeten gaan staan om iets in de oven te steken.

Tip 4 de keuze van het keukenapparatuur

Wanneer u kijkt voor een keuken dan heeft u vaak een merk van keukenapparatuur in gedachten. Phillips, Miele, …, de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Vergelijk daarom verschillende merken qua kwaliteit, snufjes en prijzen. Let ook zeker op het design, misschien past een chroom design beter in uw keuken dan een zwart design.

Tip 5 stopcontacten

Belangrijke tip! Vergeet de stopcontacten niet. Om al uw apparatuur te gebruiken, heeft u stroom nodig. Wilt u een keukeneiland, zorg dan voor voldoende stroompunten. Op de achterwand van de keuken kan u ook een aantal stopcontacten voorzien. Voor een blender, waterkoker, broodrooster, you name it!

 

Wenst u advies op maat of het ontwerp van uw dromen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.