Zo benut u uw opbergruimte optimaal

Zo benut u uw opbergruimte optimaal

Heeft u een verloren ruimte onder de trap? Krijgt u niet al uw kleren of schoenen opgeborgen? Een opbergruimte op maat is dé oplossing. Laat u hier inspireren door enkele interessante opbergmogelijkheden: de opbergruimte onder de trap, een dressoir, een wandkast, een voorraadkast in de keuken en een maatkast in de wasruimte.

Kast onder trapEen kast onder de trap

De trap is de ideale plek om extra opbergruimte te creëren. In een open ruimte kan u er een eye cactcher van maken door er een open kast onder te voorzien met bijvoorbeeld ingebouwde ledverlichting. Een open bar, boekenrek of tv-hoek, de trap wordt ineens multifunctioneel.

Staat de trap in de hal, dan is de ‘verloren ruimte’ ideaal om er een vestiaire van te maken. Zo kan u kasten voorzien voor de jassen en lades om de schoenen in op te bergen.

Bovendien kiest u tegenwoordig uit talloze kleuren en designs. Zo matcht u uw kast eenvoudig met uw interieur. Een zwarte trap met bijpassende zwarte kast? Check. Een witte trap combineren met een houtlook opbergruimte? Dubbelcheck. De keuze is eindeloos.

Inloopkast in de slaapkamerinloopkast

Durven er wel eens wat kleren rondslingeren, past niet alles in de kast of is het soms een heuse zoektocht naar dat ene kledingstuk? Een inloopkast in de slaapkamer biedt de oplossing. Hier krijgen alle kleren een eigen plek en houdt u uw slaapkamer ordelijk.

Het dressoir kan u naar wens samenstellen: extra leggers, een lange garderobestang voor alle kapstokken, alles is mogelijk. Bovendien kan u kiezen voor een open kast systeem of werken met gesloten kasten. Ook hier zijn verschillende kleuren en designs zoals zwart, wit, grijs, houtlook, etc. beschikbaar.

wandkastWandkast in de woonruimte

Een kale wand in huis opvullen, is niet altijd even gemakkelijk. Gaat u voor een stijlvol schilderij of hangt u uw televisie tegen de muur. Wij hebben een beter idee: en wandkast. Zo vult u de muur op én voorziet u extra opbergruimte. Win-win. U kan kiezen voor een volledig gesloten wandkast of wantkasten met open delen: ideaal voor kleine accessoires, zoals planten, vazen en boeken. Bovendien kan u een plek in de kast voorzien voor de televisie en de kabels wegwerken achter de gesloten delen van de kast. Daarnaast kan u achter de gesloten deurtjes spullen opbergen die u liever privé houdt. Vindt u een kast zonder verlichting maar niks? Dan kan u ook ledverlichting hangen in de open delen van de wandkast. De ledverlichting geeft tegen de avond een gezellige sfeer.

 

Een voorraadkast in de keukenVoorraadkast

Heeft u geen berging waar u uw voorraden kan opslaan? Kies dan voor een voorraadkast in de keuken. Deze kast kan u optimaal benutten, omdat u de kast zelf kan samenstellen. Hierin kan u dan bijvoorbeeld chips, blikken etc. in opbergen. Een voordeel hiervan is dat u niet meer naar de berging moet wandelen, maar alles binnen handbereik heeft.

 

maatkastMaatkast in de wasruimte

Heeft u graag wat extra opbergruimte in de wasruimte? Plaats daar dan een maatkast. Een gesloten model is hier de ideale optie. Zo verbergt u al uw was spullen. Tegenwoordig plaatsen mensen de wasmachine en droogkast langs elkaar op hoogte in de maatkast. Een wasmachine en droogkast op hoogte is zeer handig voor een goede houding en zo krijgt u geen last van uw rug. Bij sommige maatkasten kan u zelfs kiezen voor een uitschuifbare plank onder het gedeelte waar de machines opstaan. Hierop kan u uw wasmand plaatsen waardoor u weer niet hoeft te bukken. Tegenwoordig is het ook een trend om uw wasmanden in de kast te plaatsen. Zo kan u uw was sorteren in de manden en staan de manden met vuile was niet meer verspreid over de vloer.

 

Nog niet voldoende inspiratie of heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren of maak een afspraak.