8 redenen waarom u moet kiezen voor een SPC vloer of wand

Stone Polymer Composite, of kortweg SPC is een duurzame en stabiele plaat die een stuk beter presteert dan heel wat andere materialen, zeker in een warme en natte omgeving. SPC is een samenstelling van kalksteen en PVC, vaak met een vinyloppervlak. Enkele voordelen van SPC zijn onder meer de kosteneffectiviteit en waterdichtheid. Wij geven u graag 8 praktische redenen waarom SPC steeds populairder wordt voor zowel commerciële als residentiële projecten.

1. Stabiliteit

De dimensionele stabiliteit van SPC platen is uitzonderlijk goed. De rigide kern zorgt ervoor dat het slag- en indrukbestendig is, geschikt om overal binnenshuis te worden geïnstalleerd.

2. Kern met hoge dichtheid

De op kalksteen gebaseerde composietkern met hoge dichtheid geeft het paneel zijn stevigheid. Vaak kunnen de tegels over de bestaande vloer of wand (bijvoorbeeld over oude tegels) worden geplaatst zonder telegrafische onvolkomenheden te vertonen. Zwevend met een dunne ondervloer of verlijmd. Door de beperkte dikte van de plaat is SPC uitermate geschikt voor renovaties. De Vinyluxe en Aqua Click Tiles hebben een dikte van 4mm.

3. Superieur oppervlak

SPC producten zijn beschikbaar in heel wat verschillende afmetingen en decors. Zowel Aqua Step panelen en tegels in houtlook als betonlook vindt u terug in ons assortiment. Rijke oppervlaktestructuren en high-definition folies dragen bij aan het natuurlijke uiterlijk van de panelen en tegels. Het vinyloppervlak biedt een uitstekende bescherming tegen slijtage en krassen dankzij zijn taaie, transparante slijtlaag. Nog een voordeel: SPC-vloeren zijn warm en stil.

4. Ideaal voor elk klimaat

Doordat de panelen 100% waterproof zijn en een goede weerstand bieden tegen zowel warm als koud, is SPC het ideale product voor elke kamer. De platen vertonen geen kromtrekken of vervorming, krimpen wordt tot een minimum beperkt (<0,002%). Bovendien remt SPC de groei van oppervlakteschimmels en meeldauw, waardoor het een ideaal product is voor badkamers en andere natte ruimtes.

5. Gemakkelijk te installeren

Met een sterk en gemakkelijk te verbinden 4-zijdig kliksysteem zijn SPC tegels en panelen zeer eenvoudig te plaatsen. In tegenstelling tot keramische tegels is voor de installatie geen vakman vereist. Er is geen speciaal gereedschap nodig: snij met een stanleymes en breek het als een gipsplaat. Omdat SPC compatibel is met vloerverwarming, is het een uitstekende keuze voor thuis en op kantoor.

6. Brandvertragend

SPC-vloeren zijn brandvertragend en kunnen kortstondig temperaturen tot 75 ℃ weerstaan.

7. Duurzaam en milieuvriendelijk

SPC-producten zijn 100% recyclebaar en vrij van schadelijke emissies. Het productieproces is circulair, er is geen afval en het is schoon omdat er geen uitstoot is. Er wordt geen gebruik gemaakt van formaldehyde in het productieproces.
Uiteraard is het bij zowel laminaat als houten vloeren erg belangrijk om er niet langdurig water op te laten staan. Ook al werd de vloer behandeld of beschikt het paneel over een vochtafstotende laag, op lange termijn vindt het water toch zijn weg in de panelen wat blijvende schade veroorzaakt.

8. Kosten efficiëntie

De superieure eigenschappen van SPC-vloer- en wandpanelen zijn verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs dan alternatieven zoals PVC- en LVT-producten. Tel daarbij het gemak van verwerking, dan is SPC de ideale keuze voor professionals en doe-het-zelvers.

Heeft u nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!