Aangepaste raamdecoratie voor elke kamer

Bent u aan het renoveren of aan het decoreren en twijfelt u nog over de keuze van uw raamdecoratie. Wel, wij geven u een paar handige voor- en nadelen van aangepaste raamdecoratie voor elke kamer. Bij HDM wonen beschikken wij over een breed aanbod aan raamdecoratie van het merk Verano, zoals houten jaloezieën, rolgordijnen, plissé gordijnen, lamellen, houten lamellen etc. In deze blog komt u te weten welke raamdecoratie past in welke kamer.

Houd raamdecoratie in de stijl van uw interieur

Wanneer u raamdecoratie wil in huis, houd dan de stijl van uw huidig interieur in het achterhoofd. U wil dat uw raamdecoratie bij het totaalplaatje past en niet dat het een totaal andere stijl heeft. Denk daarom eerst goed na over de stijl, het design, de kleur en het materiaal dat u mooi vindt. Deel daarna uw wensen met onze experten en zij zorgen voor het totaalplaatje.

Gebruik van dubbele rolgordijnen in de slaapkamer

De slaapkamer is de plaats waar u tot rust komt, slaapt en ontwaakt. De keuze van raamdecoratie is hier zeer belangrijk. Maak daarom gebruik van verduisterende gordijnen. Deze houden het licht van buiten tegen, waardoor het licht van de straatlantaarns uw nachtrust niet verstoort.

Daarnaast kan u opteren voor houten lamellen in uw slaapkamer. Deze laten nog een beetje licht door, maar u kan ze ook combineren met verduisterende gordijnen. Andere goede oplossingen zijn plissé gordijnen of rolgordijnen. Met de verduisterende plissé gordijnen, verduistert u totaal uw slaapkamer. Er zijn ook lichtdichte rolgordijnen, die blokkeren volledig het zicht en licht van buiten, waardoor u kan genieten van een zalige nachtrust.

Als u een dakraam heeft in de slaapkamer is een mogelijk alternatief een rolgordijn. Het rolgordijn verduisterd de kamer wanneer u gaat slapen en verlicht de kamer doorheen de dag.

Woonkamer aankleden met raamdecoratie op maat

Doorheen de dag wanneer u in de woonkamer bent, wil u genieten van de natuur of de omgeving. Wanneer de avond valt wilt u meer genieten van de rust, zonder dat het licht van buitenaf dat ontneemt. Zo is het ook belangrijk om uw huidige stijl van interieur te matchen met uw raamdecoratie. In de woonkamer kan u het beste lichte of transparante gordijnen gebruiken. Zo laat u toch nog zonlicht binnen in huis en kan u gewoon blijven genieten van de natuur, omgeving en warmte.

Lichte gordijnen zijn het beste tegen inkijk, zonder dat je het licht buitensluit. Transparante gordijnen geven dat extra snufje luxe aan uw interieur en hiermee behoudt u ook het zonlicht van buiten. Heeft u bv. al zwarte lamellen als raamdecoratie die voor uw privacy zorgen in de avond. Dan kan u deze lamellen ook combineren met zwarte of witte transparante gordijnen.

Het gebruik van houten lamellen in de badkamer

In de badkamer wil u privacy. Dan zijn jaloezieën of lamellen de beste raamdecoratie voor als u toch nog dat beetje daglicht wil. Houd ook rekening dat u vochtbestendige raamdecoratie kiest. Uiteraard kan u ook een raamfolie gebruiken.

Jaloezieën in de keuken

In de keuken wilt u natuurlijk raamdecoratie hebben dat bestendig is tegen vet en vuil, makkelijk schoon te maken en oogt bij het interieur. Daarom zijn aluminium jaloezieën het beste te gebruiken in de keuken. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in kleuren zoals zwart, wit en grijs. Met het gebruik van jaloezieën in de keuken creëert u privacy in de avond en laat u het zonlicht binnen schijnen doorheen de dag. De aluminium jaloezieën zijn makkelijk proper te houden met een vochtige doek of stoffer. Ook zijn houten jaloezieën makkelijk te gebruiken in de keuken. Deze zijn net zoals de aluminium jaloezieën eenvoudig proper te houden met een stoffer of droge doek. Een nadeel is wel dat u deze niet mag plaatsen bij een kraan, omdat ze niet bestemd zijn tegen water.

Gepaste raamdecoratie voor een bureau

Kent u het moment dat u aan het werken bent en plots een lichtstraal op uw gezicht of op uw scherm schijnt? Wel, het gebruik van lamellen of jaloezieën voorkomt dat probleem. Lamellen of jaloezieën zijn makkelijk te kantelen met een koord, waardoor u het licht kan doorlaten of tegenhouden. Lamellen en jaloezieën zijn ook een goede oplossing voor het bewaren van privacy. U kan de lamellen of jaloezieën kantelen waardoor u toch nog lichtinval heeft maar ook privacy. Zo zijn er ook verschillende soorten kleuren en materialen in lamellen en jaloezieën, bv. houten lamellen, aluminium jaloezieën etc.

Heeft u even dat duwtje in de rug nodig of kan u hulp gebruiken j het kiezen van de juiste raamdecoratie? Neem dan zeker contact met ons op!