Visgraat

Daarom geeft een visgraatvloer uw interieur een uniek design

De vloer van uw woonkamer is dringend toe aan vernieuwing, u bent de ondergrond van uw slaapkamer na al die jaren beu of u wilt de keuken in een uniek design steken. Kortom, de vloer van uw woning mag in een nieuw en bijzonder jasje. Een visgraat vloer past volledig in dat plaatje! Hierin heeft u zelfs de keuze tussen PVC visgraat, houten visgraat of visgraat laminaat.

Visgraat laminaat: maar wat is dat nu?

Visgraatlaminaat is een vloer waarbij korte plankjes haaks op elkaar geplaatst worden in een V-patroon. Dat patroon lijkt op een visgraat en wordt ook wel omschreven als een zigzag motief.

Oorsprong van het visgraatpatroon

De eerste visgraatpatronen zien we jaren geleden al opduiken. Zo gebruikte de eeuwenoude Merimdecultuur de decoratie in hun aardewerk. Gaandeweg vond de vis zijn weg in een oceaan aan artistieke vormen en ontwerpen. Ook vandaag is het een niet weg te denken trend. Zowel vloer-, wand- en plafondpanelen leg je eenvoudig in visgraatmotief en geven je woning een authentieke sfeer. Bovendien kan u tussen verschillende soorten materialen kiezen. Zo gaat u voor een houten visgraat vloer, een watervaste pvc visgraat vloer of laminaat visgraat. Afhankelijk van de ruimte en de gebruik intensiteit monteert u het passende materiaal.

De charme van visgraat vloer

Verwarm tijdens koude wintermaanden uw voeten met een visgraat vloer dankzij zijn warme look en feel, knusse aankleding, maar vooral omdat ze compatibel zijn met vloerverwarming.

In ons assortiment vindt u verschillende visgraat vloeren. De visgraat laminaatvloeren van Villeroy & Boch Heritage zijn verkrijgbaar in 4 kleurtinten:

Harmony Oak – Harmony Oak Beige – Harmony Oak Grey – Cersai

Villeroy & Boch zet al eeuwenlang de standaard – hoogwaardig authentiek laminaat. Geïnspireerd door de mooiste voorbeelden uit de natuur: de kleine nerven en patronen van hout in hun perfecte imperfectie, maar ook betonlook vindt u terug in hun assortiment.

Villeroy & Boch Heritage Visgraat - Harmony Oak Beige Villeroy & Boch Heritage Visgraat - Harmony Oak Grey Villeroy & Boch Heritage Visgraat - Cersai

Wilt u graag een visgraat vloer in uw keuken of zelfs badkamer? Het kan! Onze watervaste SPC en PVC visgraat vloeren zijn ideaal voor in natte ruimtes. Dankzij de SPC kern en de vinyl toplaag zijn ze volledig bestand tegen water. In ons assortiment vindt u de Vinyluxe Herringbone in 4 decors: Birmingham, Newcasle, Oxford en Leeds.

   

Een visgraatpatroon met gevoel!

Onvermijdelijk herinneren de panelen, die in een hoek van 90° zijn gerangschikt,  aan  de  gouden  eeuw  van  Weense  cafés,  Italiaanse  operahuizen  en  klassieke  theaters,  zonder  de  moderniteit  van  het  interieur aan te tasten.

De solide vloeren bestaande uit HDF of SPC vinyl kan u voor verschillende kamerruimtes benutten: zoals woonkamer, slaapkamer, zolder, hal, keuken, living – commercieel gebruik is ook perfect mogelijk!

Zelf visgraat vloer leggen?

Deze prachtstaaltjes van vloeren mét V4-groef worden gebruikelijk door een professionele legger geplaatst. Dankzij de gebruiksvriendelijk kliksystemen kan u dat nu ook gemakkelijk zelf! Zo legt u de vloer zwevend (met de Secura LVT Click Smart ondervloer) of volvlaks verlijmd.

Let op! Er bestaan zowel linker als rechter planken. Het verschil wordt aangegeven met A + B. Bekijk het plaatsingsfilmpje, vol met handige tips & tricks.

Visgraatvloer? Wat nu?

Maak uw gouden zet! Breng een bezoekje aan onze toonzaal en ervaar hetzelfde gevoel!

Heeft u nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!