Een badkamer met schuin dak, hoe inrichten?

Schuin dak in uw badkamer? Het is een uitdaging tijdens het inrichten, maar wel sfeervol. Daarom hebben wij voor jou enkele handige tips en mogelijkheden die kunnen helpen bij het inrichten van uw badkamer.

De sfeer van een schuin dak

Veel badkamers hebben een schuin dak. Dat zorgt voor een warme, aangename atmosfeer. Wat een groot pluspunt is in de badkamer is een dakraam voor ventilatie. En daarom is het hebben van een schuin dak een voordeel. Toch geeft een schuin dak belemmeringen tijdens het indelen van de badkamer. Een schuin dak neemt immers veel bruikbare ruimte in beslag. Dus bent u benieuwd waarop u moet letten bij de indeling? Lees dan zeker verder!

De mogelijkheden bij het inrichten

Enkele mogelijkheden zijn het plaatsen van uw bad onder het schuin dak. Aangezien u enkel ligt of zit in bad is het geschikt om onder het schuin dak te installeren Bovendien kan u lekker wegdromen in uw ligbad terwijl u door het dakraam naar de sterrenhemel kijkt.

Een andere mogelijkheid is om uw toilet onder het schuin dak te plaatsen. Op het toilet zit u en heeft u in de hoogte weinig ruimte nodig. Zo wint u plaats voor uw douche, badkamermeubels, … Let er natuurlijk wel op dat u uw hoofd niet stoot.

Plaats uw inloopdouche onder het schuin dak. In dit geval hangt de douche op het hoogste punt. Een douchewand of douchecabine op maat onder een schuin dak kan u ook vragen. Het schuine gedeelte van het dak is anderzijds ook de ideale ruimte om een radiator te plaatsen. Zo kan u onder dit gedeelte een handdoekdroger aanbrengen.

Meer opbergruimte nodig

Liever geen bad, inloopdouche of toilet onder het schuin dak? Kies er dan voor om de ruimte te gebruiken als opbergruimte. Plaats een kast op maat of hang een paar simpele wandplanken. Hier kan u dan badhanddoeken, badkameraccessoires of voorraden van douchegel of shampoo kwijt. Zo benut u deze ruimte optimaal. In samenwerking met Armadi bieden we kasten en schuifdeuren aan die volledig afgestemd zijn op uw voorkeuren, zodat de kast volledig blendt in de inrichting van uw huis.

Heeft u nog vragen of advies nodig bij het indelen van uw badkamer? Aarzel dan niet om ons te contacteren of maak een afspraak.