Een wellness gevoel in uw badkamer

De badkamer is niet alleen een plaats waar we ons wassen en opmaken, het is ook een ruimte waarin u tot rust kan komen. Een kleine of grote badkamer, er zijn veel mogelijkheden om een wellness gevoel te creëren in uw badkamer. Wilt u weten hoe? Dan hebben wij 5 tips die uw badkamer omtoveren tot een ultieme wellness ervaring.

Tip 1: Een wellness douche

Een grote inloopdouche kan niet ontbreken in een wellness badkamer. Er is niet altijd plaats voor een bad, stoomcabine of infraroodcabine en dan is een douche een plaats besparend alternatief. Om tot rust te  komen zijn er verschillende accessoires die u kan installeren in uw douche, zoals een regendouche of massagestralen. Daarmee beleeft u het wellness gevoel in de douche.

Tip 2: Accentmuur

Een accentmuur zien wij steeds vaker voorkomen in badkamers. Het past dan ook perfect in het wellness thema. U kan kiezen voor een marmermotief of tegelstrips in hout of steen. Hiermee brengt u de natuur in de badkamer. Zo’n accentmuur kan geplaatst worden achter een badkamermeubel, in de douche of achter een bad.

Tip 3: Gebruik natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen creëert een oase van rust in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer of houten jaloezieën als raamdecoratie. Natuurlijk zijn er ook veel badkamermeubelen in hout waaruit u kan kiezen. Zo bieden wij bij HDM wonen verschillende houtlook vloeren aan voor in de badkamer.

Heeft u weinig budget of pas uw badkamer gerenoveerd? Geen probleem, probeer dan de ruimte aan te kleden met accessoires. Plaats een mooie plant in een hoek of op uw badkamermeubel. Ook houten plateaus zijn een optie. Hierop kan u dan een plantje, kaarsen, uw crèmes of parfums plaatsen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Tip 4: Verlichting in de badkamer

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van een wellness gevoel. Kies voor een lichtdimmer in de badkamer zodat u het licht kan dimmen wanneer u wilt genieten in bad en helderder licht kan gebruiken wanneer u bezig bent in de badkamer. Ledverlichting als accent is ook een optie. Bijvoorbeeld bij een accentmuur, plaats dan bovenaan in een richel tussen het plafond en de muur een led strip.

Kaarsen brengen ook licht en rust binnen een ruimte. Dus wilt u rustig genieten in bad met een glas wijn, laat dan enkele kaarsen branden. Kaarsen zien er niet alleen gezellig uit maar stralen ook nog eens warmte en sfeer uit. Perfect voor me-time!

Tip 5: De wellness spiegel

Een spiegel is een belangrijk element bij een wellness moment. Voor de spiegel brengt u crème of een gezichtsmasker aan. Daarom is het van belang dat de spiegel groot is en eventueel als optie licht geeft. Daarnaast vergroot een spiegel ook de badkamer, ideaal bij een kleinere ruimte.

 

Bent u helemaal weg van het wellness idee? Kom dan zeker even langs in onze toonzaal of maak een afspraak met onze experten voor persoonlijk advies.