In 5 stappen het meest comfortabele kleinste kamertje

In 5 stappen het meest comfortabele kleinste kamertje … met kleinste kamertje bedoelen wij het toilet. Bent u aan het renoveren of aan het bouwen en hebt u geen idee wat u allemaal kan doen bij de aankleding van uw toilet? Lees dan zeker verder, want wij geven u 5 stappen om uw meest kleine kamertje zo comfortabel mogelijk te maken.

Stap 1: de vloer en wanden zijn het startpunt

De keuze van de vloer en wanden in het toilet is eindeloos. Tegenwoordig zijn er verschillende wandpanelen, alsook verfkleuren, behang en vloeren waarmee u uw toilet kan aankleden. Er zijn natuurlijk ook verschillende interieurstijlen waaruit u kan kiezen. Zo kan u opteren voor een landelijk of modern toilet of u kan beide interieurstijlen mixen. Heeft u graag een landelijke interieurstijl ga dan voor een houten vloer in het toilet. Wil u liever een modern interieur dan zijn er de opties: gietvloer of tegels. Bij HDM wonen bieden wij vloeren aan die perfect zijn voor in een ruimte zoals het toilet, nl. onze SPC vloeren.

Dan de wanden, hier zijn er ook verschillende opties. U kan de muren in één kleur verven of een ‘accent wall’ toevoegen. Voor de ‘accent wall’ kan u de muur in een bepaalde kleur verven, zoals marineblauw, zwart, etc. Wilt u graag wandpanelen gebruiken kan dat natuurlijk ook. Hier kan u kiezen voor hout, marmer of betonlook wandpanelen.

Bent u aan het renoveren kies dan voor onze SPC panelen die u gemakkelijk over een bestaande vloer of wand heen plaatst. Bovendien bieden wij u een ingebouwd Geberit toestel aan voor het vergemakkelijken van de installatie van het toilet. Het toestel kan u daarna ook wegwerken met wandpanelen.

Stap 2: een comfortabel toilet

Voor de wc-pot zelf heeft u tegenwoordig verschillende designs. Zo heeft u de gewone standaard witte wc-pot, maar ook een moderne zwart exemplaar. Er zijn glanzende en matte wc-potten. Tegenwoordig kan u zelfs kiezen voor een mat grijze wc-pot. De keuze van uw wc-pot hangt natuurlijk ook nauw samen met het design van de vloer en wanden. Bij HDM wonen heeft u in ieder geval keuze genoeg! Wij bieden merken aan zoals Laufen, Duravit, etc.

Stap 3: een lavabo met kraan

Vervolgens staat u voor de keuze van de lavabo en de kraan. U kan opteren voor een rechthoekige of ronde waskom. Wilt u graag een handdoekje ophangen dan kan u ook kiezen voor een lavabo met stang waarover u een handdoek kan leggen. Wilt u de leidingen wegwerken, kies dan een lavabo die de leidingen bedekt of een lavabo met daaronder een kast.

Bij het kiezen van de kraan zijn er ook verschillende opties en designs. Zo hebben wij een lavabo met kraan eraan vast of een zwevende kraan. Naast het ontwerp kan u kiezen uit talloze kleuren. Er zijn zwarte, gouden, zilveren, witte en koperen kranen. Ook zijn er matte of glanzende kranen. Opties genoeg dus! Zo bieden wij in onze showroom merken aan zoals Hotbath, O’Plus, Paffoni, etc.

Stap 4: ditjes-en-datjes

Een toilet hoeft geen sobere kamer te zijn. Het meest kleine kamertje in huis kan u ook leuk aankleden. U kan wandplanken ophangen met daarop leuke accessoires zoals planten en vazen. Ook kan u de muren aankleden met kleine spiegeltjes of fotokaders.

Niet alleen kan u de muren leuk aankleden u kan ook een leuke grote plant op de grond zetten naast het toilet of een mooie opbergmand plaatsen met daarin het toiletpapier.

Stap 5: de verlichting

Verlichting is zeer belangrijk in een kleine ruimte zoals het toilet. U wil natuurlijk niet in het donker zitten op de wc in de avond. Qua verlichting heeft u veel opties, u kan kiezen voor een spot, hanglamp of wandlamp. Kleurenopties zijn er ook, zoals wit licht of warm licht. Hierbij gaat het vooral om wat voor sfeer u wil creëren in het kleine kamertje.

Heeft u graag nog wat advies of heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!