badkamertrends 2022

Ontdek 5 badkamertrends van 2022

Uw badkamer kan een opfrissing gebruiken, u bent bezig met de bouw van een nieuwe woning of u heeft gewoon zin om uw badkamer een nieuwe look en feel te geven. Kortom, hoog tijd om wat badkamer inspiratie op te doen. Daarom zetten wij graag de mooiste én handigste trends uit het komende jaar op een rijtje. Zo maakt u van uw badkamer ongetwijfeld een zalige oase van rust! Ontdek hier 5 badkamertrends van 2022.

badkamertrends 20221. Creëer een eigen wellness in huis

De badkamer is een plek om helemaal tot rust te komen. Even ontspannen tijdens een lekker warm (bubbel)bad of u opfrissen met een regendouche, zijn maar enkelen van de mogelijkheden. Bovendien is het tegenwoordig mogelijk om een sauna of stoomcabine te installeren in uw badkamer. Zo creëert u een eigen wellness ruimte in huis waar u zich even volledig kan in terugtrekken na een lange vermoeiende werkdag. Vergeet hierbij zeker niet enkele accessoires zoals een geurkaars of houten plank over uw bad waarop u een lekker drankje kan zetten. Ontspannen was nog nooit zo gemakkelijk.

2. Gebruik natuurlijke materialen en duurzame technologie

De trend van het naar binnen halen van de natuur zet zich ook in 2022 verder. We geven de natuur graag een centrale plek in onze woning en gaan steeds duurzamer te werk. Ook in de badkamer kan dit toegepast worden. Een houten vloer wordt een watervaste SPC vinyl vloer met houtlook en een wand uit natuursteen verandert in duurzame SPC vinyl tegels met steenmotief. Door het gebruik van deze materialen geven we ons interieur een natuurlijk én duurzaam element. Werk bovendien met groene details: geef planten een leuk plekje in de badkamer.

Naast het gebruik van duurzame materialen kan u ook inzetten op duurzame technologie. Een waterbesparende kraan, lampen met bewegingssensor en slimme verwarming. Zo bespaart u energie en draagt u bij aan een milieubewustere wereld. Win-win dus!

3. Werk met rustgevende aardse kleuren

We hadden het al over natuurlijke materialen en groene details, wat past hier beter bij dan aardse kleuren. Bruin, terracotta, beige, taupe of zand zijn dé trendkleuren voor de badkamer in 2022. Deze kleuren zijn vrij neutraal en dus gemakkelijk te combineren met verschillende soorten (opvallende) materialen en groene tinten. Bovendien geven de kleuren de ruimte een warme en rustgevende aankleding.

4. Maak één ruimte van uw badkamer en slaapkamer

Betrek de badkamer in uw slaapkamer en maak van twee rustgevende ruimtes één geheel. U heeft het waarschijnlijk al wel eens gezien in een hotel, maar in 2022 is dit ook een trend in huis. Het creëert meer ruimte en het zorgt voor een luxueuze touch in de kamer. Tip: een watervaste vloer is in dit geval absoluut een must. In ons gamma SPC vinylvloeren vindt u zowel panelen in (visgraat) houtlook als tegels in betonlook. Zo geniet u van een prachtige vloer die 100% waterdicht is. Bovendien kan u kiezen om het badmeubel bijvoorbeeld toch wat af te scheiden door een (matte) glazen wand of door te kiezen voor twee verschillende vloeren.

badkamertrend5. Ga voor meubels in zwarte, matte kleur

We zagen het vorig jaar al eens passeren maar ook in 2022 is mat zwart hot. Denk maar aan een bad in mat zwart of het kraanwerk van uw wastafel. Deze tint is stoer en elegant tegelijk én perfect te combineren met vrijwel alle andere kleuren, zoals de aardse kleuren en groene tinten.

Wilt u nog wat meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in onze toonzaal en bekijk alle materialen van dichtbij!