Ontdek de interieurtrends van 2021

U bent het interieur van uw woning grondig beu, bouwt aan uw droomhuis of hebt zin om uw woonkamer in een nieuw jasje te steken. Kortom, u bent op zoek naar leuke designtrends om uw huis in te richten. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van uw persoonlijke smaak, maar wij geven u graag de mooiste interieurtrends van 2021 mee. Zo tovert u uw huiskamer, keuken of badkamer in no time om tot en stijlvolle plek.

Trend 1: Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten geven uw woning een frisse, maar toch warme look. Zowel in moderne luxe interieurs als industriële inrichtingen passen lichte houtsoorten erg goed. Denk aan een laminaatvloer in lichte houtlook of houten wandpanelen in lichte tinten. Bovendien doen niet enkel vloeren en wandpanelen het goed met deze aankleding, ook in meubels zien we lichte houtsoorten terugkomen. De tint is namelijk gemakkelijk te combineren met andere kleuraccenten zoals bruin, antraciet, groen, maar ook donkerblauw. Denk bijvoorbeeld aan een tafel in lichte houtkleur gecombineerd met donkerblauwe lederen stoelen. Of de HDM Dsire laminaatvloer in lichtgrijs, die past bijvoorbeeld perfect bij een donkere zetel in de woonkamer.

Trend 2: Duurzame natuurlijke elementen

Producten met een duurzaam karakter doen het de laatste tijd erg goed. Ook in 2021 blijven ze meer en meer ruimte winnen in huis. Mensen zijn op zoek naar elementen die met respect voor natuur, mens en dier werden ontwikkeld en zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. De panelen van HDM hebben een PEFC keurmerk en worden dus uitsluitend van PEFC gecertificeerd hout gemaakt. Dat wil zeggen dat er wordt opgevolgd waar het hout vandaan komt en of het een legale en duurzame herkomst heeft. Naast hun duurzame karakter, hebben ze een natuurlijke uitstaling in zowel houtlook als betonlook. Deze vloer-, wand- of plafondpanelen in combinatie met leuke accessoires zoals planten brengen de natuur in uw woning.

Trend 3: Grijstinten als basis

Waar dat vroeger wit hoofdzakelijk als basiskleur werd gebruikt in het interieur, ligt nu de klemtoon op grijstinten. Het geeft uw interieur een wat warmere, maar toch stijlvolle toets. Bovendien is de kleur eenvoudig te combineren met opvallende of donkere kleuraccenten. Geef daarom uw vloer en muur een licht grijze look en werk de ruimte af met bijvoorbeeld donker grijze deurposten.

Trend 4: Donkerblauw als detailkleur

Zoals hierboven al vaak vermeld, is het helemaal ‘in’ om kleuraccenten te gebruiken in combinatie met een lichte (houten) vloer en/of wandpanelen. De kleur die in 2021 hip is en de aandacht trekt, is donkerblauw. De kleur is subtiel, brengt rust, is tijdloos en een echte eyecatcher. Bovendien heeft donkerblauw een stijlvolle uitstraling en is de kleur eenvoudig te combineren met warme kleurtonen in hout, metalen en stoffen. Werk daarom in uw keuken met bijvoorbeeld donkerblauwe handvaten, lampen of accessoires. Of gebruik donkerblauwe gordijnen in uw woon- en/of slaapkamer.

Trend 5: Industriële verlichting

Een industrieel interieur staat voor betonlook, metalen en hout. Een lamp in deze stijl doet het al langer goed en ook in 2021 shinen ze graag in uw interieur. Zo kan u gaan voor een hangende lamp, maar heeft u ook heel wat staande exemplaren.

Bent u warm gemaakt voor het trendy inkleden van uw interieur of heeft u nog meer inspiratie nodig? Kom dan langs in onze toonzaal en ontdek alle producten in real life! Uiteraard staan onze experten klaar om u advies op maat te bezorgen.