Uw oude badkamer opknappen in no time!

Bij de renovatie van een badkamer komt vaak heel wat kijken en wordt het liefst zo lang mogelijk uitgesteld. De vloer moet vervangen worden, de wanden dienen waterdicht te zijn en dan staat de keuze van badkamermeubels nog voor de deur. De moed zinkt al in uw schoenen bij de gedachte alleen… Maar dat is nergens voor nodig! Bij HDM wonen vindt u producten die ideaal zijn voor de renovatie van uw badkamer. Denk maar aan panelen of tegels die over uw bestaande vloer en wand heen kunnen gemonteerd worden. De renovatie ziet er alweer een pak rooskleuriger uit niet?

Stap 1: wat wilt u renoveren?

Wordt het een totaalrenovatie of slechts een deel van de ruimte? In eerste instantie dient u in kaart te brengen welke werken er precies uitgevoerd moeten worden. Teken het even uit op papier zodat u een goed overzicht heeft en duidt ook aan waar de leidingen lopen. Zo ziet u onmiddellijk wat de mogelijkheden zijn indien u bepaalde meubelen wil verplaatsen. Hulp nodig? Onze badkamer specialisten gebruiken graag hun software om een plan voor u uit te tekenen.

Stap 2: Bestel alle materialen die u nodig heeft voor de badkamer renovatie

Voordat u in de badkamer aan de slag gaat, zorgt u er best eerst voor dat alle materialen die u nodig heeft bij u thuis klaarliggen. Niets is zo vervelend als een douche die al afgekoppeld is terwijl u zich wil opfrissen, maar nog een week moet wachten tot u de nieuwe kan installeren. De renovatie van uw badkamer heeft u liefst zo snel mogelijk achter de rug.

Vloer en wand van uw badkamer renoveren

Ideaal voor een badkamer renovatie zijn onze nieuwe Aqua-Step Aqua Click Tiles of Aqua-Step XL panelen. Dankzij hun geringe dikte van 4mm kunnen ze zonder problemen over een bestaande wand of vloer heen gemonteerd worden. Breekwerken zijn dus nergens voor nodig en ook de werkuren van een professionele installateur bespaart u op deze manier. De panelen zijn eenvoudig zelf te monteren. Bekijk hiervoor zeker onze installatie video’s.

Opgelet: de panelen zijn niet geschikt als vloer in de douchecabine zelf. Hiervoor neemt u best een douchebak.

Welke badkamermeubels kies ik voor mijn renovatie?

In ons assortiment vindt u een uitgebreide keuze aan sanitair. Zo kan u kiezen voor een inloopdouche en/of bad, wastafel, toilet,… allemaal in de stijl die past bij uw wensen en verwachtingen. Onze badkamerexperten creëren voor u het badkamer sanitair op maat. Bovendien regelen wij voor het aansluiten van deze meubelen een vakman die u volledig ontzorgt.

Stap 3: controleer de afvoerbuizen en leidingen

Bent u met de renovatie begonnen? Controleer dan eerst alle leidingen en afvoerbuizen voordat u het nieuwe sanitair aansluit. Merkt u kalkvorming op of zijn er kraantjes die niet zo goed functioneren? Vervang ze dan onmiddellijk. Zo voorkomt u onaangename verrassingen in de toekomst.

Stap 4: Installeer de nieuwe vloer-, wand- of plafondpanelen en sanitair

Voor de installatie van uw sanitair voorzien wij, zoals eerder vermeld, een professional die alles in detail in orde brengt. Hierna kan u zelf aan de slag met uw nieuwe Aqua-Step panelen of tegels. Dankzij het I4F drop-lock systeem kan u de panelen eenvoudig in elkaar laten klikken. Bovendien kan u de panelen insnijden met een stanleymes en breken als een gipsplaat. Zo maakt u ze op maat van uw badkamer. U heeft dus geen speciaal gereedschap nodig en kan zelf snel en schoon aan het werk om uw badkamer te verbouwen. Houd er wel rekening mee dat u ook op de plaats waar de kranen komen een opening voorziet in de panelen. Meet hiervoor de positie op en zet deze over op het paneel. Neem vervolgens een gatzaag met een diameter 10 mm groter dan de aansluitingen en zaag de gaten uit het paneel. Monteer het paneel verder zoals de andere panelen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om even langs te komen in onze toonzaal of neem telefonisch of per mail contact op!