Welke woonstijl past bij jou?

Zorgen de coronaprikkels ervoor dat u, uw interieur (opnieuw) wil inrichten? Of is het gewoon tijd om u woonstijl te veranderen? Geen paniek, deze blog geeft meer duidelijkheid over welke woonstijlen er zijn en waar u rekening mee moet houden. Onderaan de blog vind u ook nog eens een interessante quiz die tot nieuwe inzichten kan leiden!

Bohemian woonstijl

De eerste woonstijl is een zeer gedurfde stijl, maar tegelijk een ook een stijl die een zeer mooie verschijning geeft als deze goed ingevuld wordt. De bohemian woonstijl geeft u veel vrijheid bij het aankleden van je interieur en staat centraal voor exotische elementen. Zo ziet u hier vaak expressieve en gedurfde elementen in terugkomen. Denk maar aan materialen zoals jutte, riet en rotan. Of het gebruik van vintage meubelen in een modern interieur. Bovendien is groen de centrale kleur bij een Bohemian woonstijl. Groene verf, planten of andere natuurlijke en warme elementen maken het plaatje compleet.

Tip: het natuurlijke en warme element van een houtlook vloer maar uit volledig duurzaam materiaal? Onze Aqua-Step SPC Vinyluxe vloeren zijn de ideale keuze!

 

 

 

Industriële woonstijl

 

In dit interieur ziet u veel stoere oude materialen die zorgen voor een ruig karakter. Hout, metaal, staal, bakstenen en beton zijn materialen die vaak gebruikt worden om deze woonstijl aan te kleden.

 

 

Landelijke woonstijl

Wie landelijk zegt, zegt ‘comfort, rust en sfeer’ deze woonstijl trekt eigenlijk het platteland door naar u woonruimte. Er wordt gebruik gemaakt van rustieke (houten) meubels om deze woonstijl waar te maken. Ook bij HDM wonen vindt u rustieke en kwaliteitsvolle producten die volledig binnen deze stijl passen. Zo beschikt ons assortiment over Aqua Click Tiles in betonlook en Vinyluxe panelen in houtlook voor wand en vloer.

 

Op deze wand is de FARMWOORD SAND te zien. Een prachtige wand die behandeld is met hydrowax, hierdoor zijn deze vlekbestendig en afwasbaar. Door de houten look is deze ideaal voor een landelijke stijl.

 

 

 

Modern/ design woonstijl

De meest bekende en gebruikte woonstijl is nog steeds de moderne woonstijl. ‘Less is more’ is een typische uitspraak die van toepassing is op deze stijl. Om deze stijl waar te maken worden vaak neutrale tinten gekozen zoals wit, zwart, grijs en beige.

Hierboven ziet u de ‘Aqua Click Tiles XL dover’ en de ‘Aqua Click Tiles XL Nottingham’

Romantische woonstijl

 

Wie een romantische woonstijl zegt, zegt automatisch de kleur ‘roze’. Uiteraard is dit niet het enige kenmerkende aan deze woonstijl. Er worden vaak ronde en sierlijke vormen gebruikt, maar ook rustige en zachte materialen worden gekozen om deze woonstijl op te vullen.

 

 

 

 

 

Scandinavische woonstijl

 

Deze woonstijl bevat vele elementen. Zo ziet u vaak witte en lichte kleuren in deze stijl voorkomen. Daarnaast is deze woonstijl kenmerkend voor zijn basic en rustig karakter. Ook hier geldt ‘less = more’. De Scandinavische woonstijl heeft veel weg van de moderne woonstijl, echter bij deze stijl is ‘duurzaamheid’ een belangrijk kenmerk.

 

 

 

Nu dat u helemaal up-to-date bent met alle woonstijlen horen we u bij HDM wonen denken… Welke stijl past nu bij mij? Ook hier hebben wij een oplossing voor bedacht! Vul onze quiz in en kom erachter welke woonstijl nu echt bij u past!