Zo richt u de badkamer van uw dromen in

Zo richt u de badkamer van uw dromen in

De badkamer is de plaats waar u even rustig de tijd neemt voor uzelf. ’s Ochtends om wakker te worden en u op te frissen en ’s avonds geniet van een lekker warme douche of bad. Ontspannen staat er centraal, dus een rustgevende inrichting speelt een belangrijke rol in het creëren van uw droombadkamer. Om deze oase optimaal te ontwikkelen geven wij u enkele tips mee waar u zeker rekening mee moet houden.

Zorg voor voldoende licht in de badkamer

Een badkamer is meestal een kleinere ruimte in uw huis. Richt de ruimte dus optimaal in en creëer een ruimer gevoel. Hoe? Gebruik licht. Zowel natuurlijk licht via een raam, opteer in dit geval ook voor raamdecoratie om inkijk te vermijden, als verlichting. Werk bijvoorbeeld met spotjes ingebouwd in uw plafond of een spiegel met ledverlichting.

Watervaste vloer en wandbekleding

De meest vochtige ruimte in huis is uiteraard de badkamer. De stoom die achterblijft na een hete douche of uw kinderen die graag water rondspetteren wanneer ze in bad zitten, het kan uw vloer of wand aantasten. Niet met watervaste vloer en wandbekleding! Kiest u voor een vloer of wand uit PVC of SPC vinyl dan bent u verzekerd van kwalitatieve tegels in uw badkamer. Zo zijn ze 100% waterproof.

Bovendien zijn de vloer en wandpanelen verkrijgbaar in talloze decors waardoor u ook met de aankleding van uw vloer en wand licht creëert en de ruimte groter doet ogen. Kies bijvoorbeeld voor een tegel in lichte tinten zoals wit, beige, (licht)grijs, …

Inloopdouche met glazen douchewand

Wat is er praktisch én stijlvol? Een inloopdouche. Struikelen over de drempel van de douchebak zal niet meer gebeuren en uw douche proper en hygiënisch houden is een pak gemakkelijk nu dat er minder hoekjes en kantje zijn om schoon te maken. Maak bovendien gebruik van een glazen douchewand. Glas is transparant waardoor het design van de badkamer niet onderbroken wordt. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de ruimte groter toont. Win-win!

Badkamer mat ingebouwde opbergruimte

In de badkamer maakt u gebruik van heel wat verschillende flesjes, tubes en potjes. Zeker wanneer u met meerdere samenwoont. Als snel krijgt de badkamer en rommelig uitzicht wanneer al deze spullen verspreid liggen over de ruimte. De oplossing? Een ingebouwde kast of een praktisch badkamermeubel met lades of kastdeuren. Bovendien kan u verloren ruimtes opvullen met een op maat gemaakte opbergruimte. Zo wordt de ruimte optimaal benut én hoeft er niets meer rond te slingeren in de badkamer.

Zwevende meubels

Een badkamer proper en hygiënisch houden is niet altijd even gemakkelijk. Kies daarom voor zwevende meubels die u ophangt tegen de muur. Zo kan u gemakkelijk met de stofzuiger en dweil onder de kast of toilet schoonmaken. Bovendien nemen ze optisch minder ruimte in beslag doordat ze los staan van de vloer.

Kies voor een strakke badkamer stijl met opvallende details

Houdt u het meest van een moderne stijl of gaat uw voorkeur toch meer naar een traditioneel design? Combineer in beide gevallen tijdloze materialen met opvallende details. Denk bijvoorbeeld aan witte wandpanelen waartegen een houten badkamermeubel is opgehangen. Of zet in op trendy accessoires zoals een groene of blauwe handdoek in een licht grijze badkamer. Of werk met koperen kranen in een wit bad. De mogelijkheden zijn eindeloos, laat uw fantasie dus de vrije loop. Maar vergeet niet: less is more. Zo wordt het niet te druk in de badkamer.

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van uw droombadkamer? Maak dan een afspraak bij één van onze experten en creëer samen de perfecte badkamer aan de hand van professionele 3D programma’s.

Heeft u nog vragen of advies nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren!