Hoe creëer ik de slaapkamer van mijn dromen?

Droomt u over een slaapkamer met alle luxe die u maar kan wensen  of heeft u liever een knusse slaapkamer waar slapen de prioriteit is. Deze blog helpt u om de slaapkamer van uw dromen te creëren. Wij geven u enkele handige tips mee.

Tip 1: lichtbronnen

Lichtbronnen zijn zeer belangrijk in de slaapkamer. U wil geen fel licht dat heel de kamer in de spotlight zet,  maar liever een warm licht dat zorgt voor sfeer. Maak gebruik van warme lichtbronnen zo kan u nog een boek lezen maar ook rustig en zachtjes indommelen . Als u  gaat slapen verduister de kamer dan door het gebruik van donkere gordijnen . Wij beschikken zelf over een ruim aanbod aan raamdecoratie van het merk Verano, zoals houten jaloezie, rolgordijnen op maat, plisse gordijnen etc.

Tip 2: rustgevende kleuren

Neutrale kleuren zoals beige, grijs en bruin zijn ideaal voor in de slaapkamer. Kleuren zoals oranje, geel of rood maken  u onrustig, waardoor u moeilijker inslaap valt. Als u toch een statement muur wilt, gebruik dan blauwe tinten. Die zorgen voor rust waardoor u sneller inslaap valt. Voor de kleurkeuze van de vloer of wand kan u  kiezen voor een houtlook. De houtlook brengt sfeer en rust in de kamer . Zo hebben wij in ons assortiment de hout, laminaat, PVC en SPC Vinyl vloeren die uw woning een charmante en authentieke uitstraling geven.

Bekijk zeker ook de blog over de interieurtrends van 2022.

Tip 3: opgeruimd staat netjes

Natuurlijk wil u in een opgeruimde kamer kunnen slapen. Het hebben van opbergruimte voor spullen en kleren is dan ook zeer belangrijk. Bij HDM wonen  bieden wij, in samenwerking met Armadi, kasten en schuifdeuren aan die volledig afgestemd zijn op uw voorkeur, persoonlijke smaak en interieur.

Tip 4: comfortabel bed

En natuurlijk is een comfortabel bed het ALLER belangrijkste in de slaapkamer. Want een goede nachtrust begint met een comfortabel zacht bed. Zorg voor een matras waarop uw rug recht ligt en het gewicht verdeeld is zodat u ‘s morgens niet wakker wordt met pijn. Dit kan u controleren door de lijn van uw ruggenwervels te volgen wanneer u op uw zij ligt. Is dat een mooie rechte lijn, dan is de matras ideaal. Combineer bovendien de matras met comfortabel en zacht beddengoed en u slaapt zoals een roosje.

Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van uw droom slaapkamer? Maak dan snel een afspraak bij één van onze experten en creëer samen met hen  de perfecte slaapkamer aan de hand van professionele 3D programma’s.